27. decembra 2014

Sylvain Reynard- Gabrielovo Inferno

Počet strán: 560 strán
Jazyk: český jazyk
Rok vydania: 2013

Anotácia:
Profesor Gabriel Emenson je cez deň uznávaný špecialista na Danta, ale v noci sa zmení na šelmu s erotickými pudmi. Aby dostal všetko čo chce, využíva svoj neuveriteľný šarm a skvelý vzhľad, pod ktorým sa ale skrýva temná minulosť a prázdnota. Potom sa však v jeho živote objaví študentka Julia a s ňou a zvádzanie, zakázaná láska a možno aj vykúpenie z Gabrielovho osobného pekla...

Obal knihy: 
Musím napísať aj niečo k nemu, lebo je to práve obal, ktorý ma zaujal a začala som kvôli nemu čítať knihu. Viem, že sa hovorí, že človek nemá súdiť knihu podľa obalu, ale neodolala som. Milujem červenú farbu, tá ruža je nádherná a písmo krásne dopĺňa vzhľad obálky. Dostáva u mňa 10/10 bodov.

Knihu som začala čítať už dávnejšie a len včera som dočítala druhý diel. Kniha sa u mňa v tablete objavila, keď som dočítala knižnú sériu FSOG (o ktorej viete, že som sa do nej zbláznila). Gabriel a Julia ma nezaujali tak, ako Christian a Anna, ale aj tak môžem povedať, že ja jedná o kvalitnú erotiku.

Hlavnými postavami tejto erotickej sériu sú Gabriel a Julia. Julia je študentka s vynikajúcim prospechom a Gabriel je profesorom na jej škole a takisto ju vyučuje.
Na škole sa začína nový semester a Julia sa zapíše na seminár o Dantovi, ktorý prednáša profesor Gabriel Emenson. Julia ho z diaľky pozoruje a spomína na ten večer pred rokmi, kedy sa spoznali. Gabriel si však na niektoré veci z toho večera nespomína a keď si uvedomí, že Julia mu stále prichádza do cesty, nebude mu to vôbec príjemne. 
Keď si už Julia myslí, že je všetko stratené a chce to vzdať, Gabriel si spomenie, že svoju lásku, ktorú tak dlho hľadal mal rovno pred sebou. Začne sa príbeh o silnej láske medzi dvoma rôznymi ľuďmi, ktoré majú svoje tajomstvá a každého môže zachrániť ten druhý. 

Hlavné postavy sa mi hneď od začiatku zapáčili a vedela som, že budú mať medzi sebou krásnu chémiu. Julia je baba, ktorú som si hneď obľúbila a chápala som jej zmýšľanie. Páčilo sa mi jej rozhodovanie a to, aká bola silná aj kvôli tomu, čo zažila. V erotických knihách som sa veľa krát stretla s hlavnými hrdinkami, ktoré sú vraj nevinné ako ľalia, ale pri prvej príležitosti padnú hrdinovi do postele. (áno, hovorím o Anne z FSOG) Julia bola skutočne nevinná a mne sa to na nej páčilo. To, ako sa snažila porozumieť Gabrielovi, ktorý sa zmenil od ich posledného stretnutia, keď boli mladší, bolo strašne zaujímavé a silné. Bolo vidieť, ako sa snaží zmeniť ho v lepšieho človeka a nemusela si kvôli tomu ľahnúť do postele. 
Čo sa týka Gabriela. Autorka znovu vytvorila úžasného mužského hrdinu do erotickej knihy. Aj keď sa mi z času na čas nepáčila jeho povaha (hlavne na začiatku knihy), aj tak som si ho obľúbila. Nechápala som však to, ako sa líši od muža, ktorého popisovali v obsahu knihy. "...v noci sa zmení na šelmu z erotickými pudmi." myslím, že som knihu dosť jasne čítala, ale šelma  to teda nebola. Skôr malé roztomilé šteniatko rotvajlera. Vykreslili ho podľa mňa úplne inak.  Bolo jasné, že má v minulosti veľa erotických skúseností, ale šelma to určite nie je. Čo sa týka jeho minulosti a jeho dejovej línii, autorka ma prekvapila nápadom, ktorý spracovala. 

Knihu odporúčam každej čitateľke, ktorá má chuť na tú pravú romantiku, v ktorej sa skrývajú aj tajomstvá sexu. Takisto si precvičíte históriu a dozviete sa veľa zaujímavých faktov o slávnych ľuďoch. Kniha nie je ako iné erotické knihy, na ktoré sme zvyknutí. Je to preto, že na sex sa skutočne dlho načakáme, ale bude to stáť za to.



3 komentáre:

  1. Dievča, práve si ma presvedčila! Už dlhšie sa odhodlávam si ju prečítať, ale úprimne ten názov ma tak trochu odrádza. Ale tým, že rada čítam podobné knihy ako Fifty Shades, tak skôr či neskôr by som sa do nej pustila ( ušetrila si mi polročné stresovanie, či si ju prečítať alebo nie :D )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naozaj stojí za to. Možno ťa prekvapí, koľko je tam histórie (niekedy ma to štvalo), ale nakoniec si na ňu zvykneš a na konci zistíš, že vieš nové učivo Dejepisu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já měla sice knihu půjčenou, jenže jsem ji nějak nepřečetla. Začátek mě moc nezaujal, ale trošku jsem ji prolistovala a bylo to zajímavé. :D Cítila jsem se trapně, když se něco trapného stalo jí a Emerson ji u toho viděl. :D Ale po tvé recenzi si knihu asi přečtu.. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!